یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲
شناخت دقیق دشمن و پاسخ حکیمانه، اولویت امروز حوزویان است

حوزه/ آیت‌الله حسینی با تأکید بر اینکه حوزه‌های علمیه در خط مقدم مقابله با جنگ فرهنگی دشمن قرار دارند، تصریح کرد: در شرایطی که دشمن با ابزارهای رسانه‌ای و جنگ نرم به دنبال انحراف افکار عمومی است، شناخت دقیق حیله‌ها و طراحی پاسخ‌های حکیمانه و متناسب با نیاز جوانان، اولویت اصلی حوزویان در عرصه جهاد تبیین است.

آیت‌الله سیدمجتبی حسینی نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در عراق و عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، با تبیین ابعاد حوادث اخیر کشور و تشریح وظایف حوزه‌های علمیه در آستانه ماه مبارک رمضان، بر ضرورت تقویت جهاد تبیین، شناخت دقیق دشمن و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های معنوی این ماه تأکید کرد.

حوادث اخیر؛ پروژه‌ای طراحی‌شده برای بی‌ثبات‌سازی کشور

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به رخدادهای دی‌ماه اظهار داشت: آنچه اتفاق افتاد، یک حرکت دفعی و بدون پشتوانه نبود، بلکه بر بستر زمینه‌سازی‌های طولانی‌مدت شکل گرفت؛ افرادی از نقاط مختلف جذب شدند، آموزش دیدند و با شست‌وشوی فکری به عناصری تبدیل شدند که هدفشان نه مطالبه‌گری، بلکه تخریب و آشوب بود.

آیت‌الله حسینی با بیان اینکه در این حوادث صرفاً مراکز دولتی هدف قرار نگرفت، افزود: مغازه‌های مردم عادی، اموال عمومی، خیابان‌ها و امکانات شهری به آتش کشیده شد و حتی جان مردم بی‌گناه مورد تعرض قرار گرفت؛ این رفتارها نشان می‌دهد که هدف، اصلاح امور یا بیان مطالبات نبود، بلکه ایجاد ناامنی، برهم‌زدن آرامش جامعه و ضربه‌زدن به اصل نظام اسلامی دنبال می‌شد.

وی تصریح کرد: حجم سرمایه‌گذاری دشمن برای ایجاد چنین آشوب‌هایی، خود گواهی بر اقتدار جمهوری اسلامی است؛ اگر این نظام ضعیف و بی‌اثر بود، چنین هزینه‌های سنگینی برای ضربه‌زدن به آن صرف نمی‌شد.

انقلاب اسلامی؛ نظامی ماندگار در برابر همه توطئه‌ها

نماینده رهبر انقلاب در عراق با مرور چهار دهه گذشته خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۷ سال گذشته با انواع توطئه‌ها، فشارها، جنگ تحمیلی و تحریم‌های گسترده روبه‌رو بوده است؛در جنگ هشت‌ساله که با حمایت گسترده قدرت‌های غربی و برخی کشورهای شرقی و منطقه‌ای همراه بود، نه‌تنها نظام اسلامی ساقط نشد، بلکه در همان شرایط سخت به سمت خودکفایی و تقویت توان دفاعی حرکت کرد.

وی ادامه داد: امروز ایران در عرصه‌های مختلف علمی، دفاعی و منطقه‌ای به جایگاهی رسیده که موجب خشم دشمنان شده است. این خشم، نشانه ضعف ما نیست، بلکه بیانگر قدرت و اثرگذاری جمهوری اسلامی است.

آیت‌الله حسینی با تحلیل شیوه‌های دشمنی علیه ملت ایران اظهار داشت: دشمن دو سلاح در اختیار دارد؛ یکی سلاح گرم و جنگ سخت که ماهیت آن آشکار است و جهت دشمنی را به‌وضوح نشان می‌دهد، و دیگری جنگ نرم و فرهنگی که به‌مراتب خطرناک‌تر است.

وی افزود: در جنگ سخت، صدای اسلحه جهت دشمن را مشخص می‌کند، اما در جنگ نرم، ابزار دشمن جذاب، فریبنده و آرام است. این جنگ از طریق رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، تلفن‌های همراه، تریبون‌ها و تولید محتوا وارد ذهن و دل مردم می‌شود و به‌دنبال ایجاد تردید، انحراف و گمراهی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: خطر اصلی امروز، انحراف فکری و تضعیف باورهاست. اگر در این عرصه کوتاهی شود، ضربه آن از آشوب‌های خیابانی هم سنگین‌تر خواهد بود.

جهاد تبیین؛ وظیفه‌ای همگانی

وی با استناد به آیات قرآن کریم مبنی بر اینکه از دشمنان نهراسید و از خدا بترسید، اظهار داشت: دشمن جرئت تسلط نظامی بر جمهوری اسلامی را ندارد، اما تلاش می‌کند از مسیرهای فرهنگی و فکری وارد شود. بنابراین شناخت دقیق دشمن، حیله‌ها و مکرهای او یک ضرورت اساسی است.

آیت‌الله حسینی جهاد تبیین را مسئولیتی فراگیر دانست و گفت: جهاد تبیین اختصاص به یک نهاد خاص ندارد؛ نه فقط روحانیت، نه صرفاً نیروهای مسلح، بلکه همه اقشار جامعه در این عرصه مسئولیت دارند. هر فرد باید در حد توان خود، از خانواده و محیط پیرامونی آغاز کند و با روشنگری، مانع نفوذ فکری دشمن شود.

وی با تأکید بر ضرورت تشکیل اتاق‌های فکر در حوزه‌های علمیه افزود: حوزویان باید بنشینند، مشورت کنند، پرسش‌های جوانان را جمع‌آوری و اولویت‌بندی کنند و پاسخ‌هایی حکیمانه و مستدل ارائه دهند. مسائل فرهنگی را نمی‌توان با زور و اجبار حل کرد؛ این عرصه نیازمند گفت‌وگوی عالمانه، زبان خیرخواهی و درک درست از مخاطب است.

ضرورت تفکیک میان معترض و آشوبگر

نماینده رهبر انقلاب در عراق با اشاره به برخی مطالبات اقتصادی مردم گفت: وجود مطالبه در چارچوب قانون اساسی و با نیت خیرخواهانه، امری طبیعی است. ممکن است مردم به‌دلیل فشارهای اقتصادی و مشکلات معیشتی، اعتراضاتی داشته باشند، اما این موضوع باید از آشوب و تخریب جدا شود.

وی تأکید کرد: نباید همه افراد را با یک نگاه دید. برخی ممکن است فریب خورده باشند یا تحت تأثیر تبلیغات قرار گرفته باشند. وظیفه ما این است که دست آنان را بگیریم و از باتلاق انحراف بیرون بیاوریم، نه اینکه آنان را طرد کنیم.

واقع‌گرایی در اداره کشور و پذیرش کاستی‌ها

آیت‌الله حسینی با اشاره به مشکلات اقتصادی و مدیریتی کشور اظهار داشت: بخشی از مشکلات ناشی از تحریم‌ها و فشارهای خارجی است و بخشی نیز به ضعف‌های داخلی، اختلاف دیدگاه‌ها و حتی سوءمدیریت برخی افراد بازمی‌گردد. در هیچ کشوری نظام اداری کاملاً بی‌نقص وجود ندارد.

وی افزود: در طول تاریخ، حتی در زمان پیامبر اکرم (ص) نیز تخلف برخی کارگزاران گزارش شده است. بنابراین وجود خطا در برخی سطوح، به معنای فساد کل نظام نیست. باید واقع‌بین بود و در عین مطالبه‌گری، از ناامیدی پرهیز کرد.

صبر؛ عنصر مغفول در جامعه امروز

عضو مجلس خبرگان رهبری یکی از ضعف‌های امروز جامعه را کاهش صبر و تحمل دانست و تصریح کرد: صبر به معنای انفعال نیست، بلکه به معنای ایستادگی آگاهانه و مدیریت احساسات در مسیر درست است. اگر جامعه روحیه صبر و امید را حفظ کند، بسیاری از مشکلات قابل حل خواهد بود.

وی با اشاره به جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی ایران گفت: جمهوری اسلامی امروز به محور عزت، استقلال و قدرت در جهان اسلام تبدیل شده است. بسیاری از ملت‌های مسلمان به ایران افتخار می‌کنند و این سرمایه بزرگی است که باید حفظ شود.

تبعیت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب

آیت‌الله حسینی با تمجید از هدایت‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، اظهار داشت: بیانات و رهنمودهای ایشان نسخه‌های راهگشا و شفابخش برای کشور است. هرجا این رهنمودها مورد عمل قرار گرفته، گره‌ها گشوده شده است.

وی افزود: ملت ایران نشان داده ملتی بصیر و وفادار است و در بزنگاه‌ها دشمن را ناکام گذاشته، اما این موفقیت‌ها نباید موجب غفلت شود. دولت و ملت باید با همدلی و تلاش مضاعف، در مسیر تقویت کشور و صیانت از نظام اسلامی گام بردارند.

رمضان؛ فرصت طلایی برای تعمیق معنویت و بصیرت

نماینده رهبر انقلاب در عراق در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان، این ماه را فرصت بی‌بدیل برای ارتقای معنویت جامعه دانست و گفت: در فضای معنوی رمضان، دل‌ها آماده‌تر و پذیرش معارف قرآنی و سخنان اهل‌بیت علیهم‌السلام بیشتر است.

وی تأکید کرد: باید از این فرصت برای تبدیل سراسر کشور به مدرسه‌ای برای تقوا، بصیرت، اخلاق و خودسازی استفاده کرد. مساجد باید فعال‌تر شوند و مبلغان با شناخت دقیق نیازهای فکری و اجتماعی مردم، سخن بگویند.

آیت‌الله حسینی افزود: علاوه بر فعالیت‌های عمومی، هر فرد باید در این ماه به اصلاح نفس و بازسازی درونی بپردازد. خودسازی فردی، مقدمه اصلاح اجتماعی است.

پیوند راهبردی ایران و عراق

وی در پایان با اشاره به تحولات عراق اظهار داشت: سطح آگاهی و بصیرت مردم عراق نسبت به گذشته افزایش یافته است. اقشار مختلف، از جمله بزرگان عشایر و گروه‌های مردمی، بارها حمایت و همراهی خود را با جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند.

نماینده رهبر انقلاب در عراق خاطرنشان کرد: در مناسبت‌های مختلف، از جمله سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اجتماعات و برنامه‌هایی در حمایت از ایران برگزار شده است. مردم عراق نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی مشابه ملت ایران دارند و پیوند دو ملت عمیق و ناگسستنی است.

وی تأکید کرد: تقویت وحدت و هم‌افزایی میان ایران و عراق یک ضرورت راهبردی است و باید این پیوند در حوزه‌های فرهنگی، معنوی و اجتماعی بیش از پیش تحکیم شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha